Navigatie overslaan

 

Dubai ontpopte zich vorig jaar tot de belangrijkste niet-Europese bestemming voor Belgische zakenreizigers. Met dank aan de strategische ligging, de boomende vastgoedmarkt en een bijzonder hoge concentratie aan steenrijke mensen. Journalist Filip Michiels en fotografe Isabel Pousset trokken voor Vacature Magazine naar het kleine emiraat en ontdekten er dat Dubai de afgepeigerde zakenreiziger nog wel wat meer te bieden heeft: prostituees. In alle kleuren, maten en nationaliteiten bevolken ze er de bars en nachtclubs van tientallen luxueuze hotels. Bij duizenden tegelijk.
Gereputeerde internationale hotelketens zoals Radisson of Hyatt spelen het spelletje vrolijk mee, en verdienen elke avond duizenden euro’s aan deze lucratieve business. En hoewel prostitutie in dit moslimland strikt illegaal is, knijpen ook de immigratiediensten, politiebonzen en het lokale establishment graag een oogje toe. Meer zelfs: ze snoepen vrolijk mee van al die verboden vruchten, verdienen hopen geld aan de import van Oost-Europese en Aziatische vrouwen en treden hoogstens pro forma op tegen de meest extreme uitspattingen van mensenhandel.  http://www.fondspascaldecroos.org/werkbeurzen/dossiers/2009_692?PHPSESSID=c768de0d48b3c999d0fcbfa46f5f2c25

 

unknown

Dubai

©Isabel Pousset, Filip Michiels, Dubai Mei 2009

One Comment

  1. Boeiend thema.. Vragen zulke reportages nooit om méér, een vervolg (persoonlijk dan)? Of zit dat er nu eenmaal praktisch niet in?


Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: